Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazilac potpisao

Andreas Pereira produžio ugovor sa Manchester Unitedom

pereira

Proveo sam toliko dugo vremena u Manchester Unitedu da sada i grad i klub smatram mojim domom i izuzetno sam sretan što su ovdje nastaviti karijeru, rekao Brazilac

Mladi brazilski fudbaler Andreas Pereira produžio je ugovor sa Manchester Unitedom do juna 2023. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pereira je došao 2011. godine iz PSV Eindhovena, nakon čega je prošao omladinsku akademiju kluba sa Old Trafforda.

“Proveo sam toliko dugo vremena u Manchester Unitedu da sada i grad i klub smatram mojim domom i izuzetno sam sretan što su ovdje nastaviti karijeru. Menadžer je pokazao veliku vjeru u mene i ne mogu da dočekam da počne nova sezona pod njegovim vodstvom“, rekao je 23-godišnji Pereira za klupsku internet stranicu.

Pereira je profesionalni ugovor sa Manchester Unitedom potpisao 2014. godine, a dvije sezone je proveo na posudbi u Granadi i Valenciji. Za “crvene đavole“ odigrao je 35 takmičarskih utakmica i postigao dva gola. Zanimljivo iako je rođen u Belgiji, za koju je igrao do 17 godine, odlučio je da na međunarodnoj sceni predstavlja Brazil. Za seniorsku reprezentaciju odigrao je jednu utakmicu, te tako postao prvi igrač u istoriji koji je igrao za nacionalni tim, a da nije rođen u zemlji.