Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ante Čačić o golu Portugalaca: To je čar nogometa

cacic

Hrvatska je ispala u osmini finala EP u Francuskoj nakon što je izabranike Ante Čačića savladao je Portugal golom u 117. minuti susreta. Jedini gol na utakmici postigao je Ricardo Quaresma.

“Portugal je odlučio igrati na kontre i polukontre s osmoricom igrača iza lopte. Što je više utakmica odmicala, to smo bili opasniji. Napravili smo jednu grešku tamo visoko kod njihovog gola i odmah smo bili kažnjeni. To je čar nogometa”, rekao je Čačić.

“Što prije moramo zaboraviti čarobnu Francusku. Pokazali smo dobar nogomet. Idemo se što prije odmoriti i za mjesec dana gledamo prema Rusiji. Nije lako, imamo za čime žaliti. Bili smo dobri, bili smo bolja ekipa od Portugala”, ponavljao je Čačić.

“Nismo im dozvolili da nam puknu prema golu. Mi smo s druge strane promašili svoje šanse, nismo naplatili dominaciju. Dogodilo se što se dogodilo. Pjaca i Kalinić kad su ušli, bilo je očekivano da će nešto napraviti jer su bili svježi”.

“Vjerujem da ćemo naći snage da se plasiramo na SP. Neće biti lako. Puno stvari nam ne ide na ruku, ali moramo smoći snage da se kvalificiramo u Rusiju. Moramo biti radosni, što smo skrenuli pažnju na sebe, što su svi živjeli uz reprezentaciju. Siguran sam da nam nemaju šta zamjeriti”, kazao je hrvatski selektor nakon utakmice.