Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsene Wenger: Vardy je igrač od 40 miliona eura

Jamie Vardy against Man Utd

Arsene Wenger, menadžer Arsenala procijenio je Jamieja Vardyja kao igrača koji vrijedi 40 miliona eura. Njegov klub Leicester City trenutno drži vrh tabele sa 38 bodova, a jedini koji ga prati je upravo Wengerov Arsenal, javlja Anadolu Agency (AA).

Ostali favoriti Premier lige Manchester City, Manchester United i Chelsea dosta zaostaju za liderom, a imaju mnogo skuplje igrače nego što je Vardy.

„On je prvi strijelac lige i normalno je da trenutno vrijedi 40 miliona eura. Ima mnogo igrača koji su više plaćeni od njega, a ne postižu tako veliki broj golova. Bez sumnje Vardy je danas vrijedan tolikog novca. Misterija vezana za njega sa svojih 28 godina je zašto ga niko nije ranije kupio. Ili, zašto nije ranije uspio. Međutim, danas niko ne može osporiti njegovu vrijednost. Ako to stavite u kontekst današnje finansijske moći pojedinih klubova, onda je jasno da 40 miliona eura nije prevelika svota. Samo usporedite to sa Anthony Martijalom kojeg je Manchester United platio skoro 49 miliona eura“, jasan je Wenger.

Vardy je u prvih 17 kola Premier lige postigao 15 golova i vodi u trci za „Zlatnu kopačku“ Engleske. Leicester ga je 2012. godine doveo iz niželigaša Fleetwood Towna za svega 1,35 miliona eura.