Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik

Arslan vratio u tim Nikolića i Finca Volontinena, stranci još nisu registrirani

cihat arslan

Nije lako, kaže Arslan, ali trenutno stanje je dobro te ističe kako igrači dobro prihvataju njega, ali i on igrače

Finski golman Samu Volontinen, koji je prije desetak dana bio otpisan od bivšeg trenera Čelika Adnana Orneka, nakon dolaska novog trenera Cihata Arslana dobio je novu priliku na Bilinom polju, gdje će, kada bude registriran, konkurisati i za tim.

Novu će priliku dobiti i iskusni bh. napadač Stevo Nikolić, koji je zimus bio predviđen za raskid ugovora, ali sada ponovo trenira s ekipom.

– Nama je svaki igrač bitan. Nikolić je do ljeta naš igrač i može koristiti ekipi. Zato sam mu odlučio dati priliku da trenira s ekipom i pokuša se nametnuti – kaže Arslan, zbog kojeg je u protekla dva-tri dana zenički klub bio na stupcima turske štampe.

On dodaje kako su, od ponedjeljka kada je preuzeo Čelik, prva dva treninga radili njegovi saradnici.

– Radili smo taktički trening, ali da bi se nešto novo uigralo nisu dovoljni jedan-dva treninga. Želim igračima prenijeti svoje ideje. Ja upoznajem ekipu, ekipa upoznaje mene. Na kraju treninga rekao sam im da je najvažnije da budemo tim, da imamo iste želje i ciljeve. Prvo radim na tome – kaže Arslan, koji ističe kako samo zajedništvom mogu sve ostalo lako dograditi.

Nije lako, kaže Arslan, ali trenutno stanje je dobro te ističe kako igrači dobro prihvataju njega, ali i on igrače.

– Zajedno ćemo se razvijati, a s navijačima i klupskim vodstvom možemo postići što želimo. Za svaku promjenu ipak je potrebno određeno vrijeme. Kao i za svako sjeme – kada se posije, polako raste ali se svaki dan nešto novo dešava – ističe Arslan.

On se nada kako će dobiti licencu te već u narednom kolu voditi ekipu na gostovanju kod Tuzla Cityja, a ističe kako ne zna ko će zamijeniti Vedrana Vrhovca koji ima tri žuta kartona. Neće biti ni kapitena Fenana Salčinovića, koji je zbog povrede propustio i prvi meč proljećnog dijela na Bilinom polju protiv Slobode, koju su porazili s 2:1. Salčinović ni danas nije trenirao.

– Imam u glavi ko bi mogao zamijeniti Vrhovca, koji je za nas vrlo važan, jer je i mladi reprezentativac. Ipak, ne mogu sada reći ko će igrati umjesto njega, ali ko god bude igrao dat će sve od sebe za ekipu – kaže Arslan, koji najavljuje borbu za dres, ali da ne planira mijenjati tim koji je pobijedio.

Arslan je upoznat i da su i njihovi domaćini pomijenili trenera te da to daje posebnu draž subotnjem okršaju na Tušnju.

– Biće zanimljivo. Varešanovića, naravno, poznajem i imam poštovanja prema njemu i ekipi. Međutim, mi želimo pobijediti, ali ne želimo i nešto što nismo zaslužili. Samo ono što zaradimo na terenu, to će me zadovoljiti – kaže trener Čelika.

Zeničani, kako je kazao generalni sekretar Ismar Huskić, osim Bojana Pavlovića koji je branio i protiv Slobode, ove sedmice još nisu registrirali nijednog stranog igrača.

– Predali smo zahtjev za registraciju Pascala Okolia i Ante Blaževića, ali ni za njih nam iz NSBiH još nije stigla potvrda o registraciji pa je neizvjesno da li će i oni igrati u Tuzli. Novopridošli igrači, Amit iz Azerbejdžana i Selim Aydemir iz Turske, sigurno neće biti registrovani do naredne utakmice, jer ćemo za njih zahtjev za registraciju uputiti tek iduće sedmice – ističe Huskić.