Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

menadžer Arsenala

Arteta uvjeren da Aubameyang ostaje u Arsenalu

Aubameyang

Sjajnom 31-godišnjem gabonskom fudbaleru ostala je još godina dana ugovora sa “topnicima“, pa se u medijima špekulisalo o njegovom odlasku ovog ljeta

Mikel Arteta, menadžer Arsenala kazao je da je prilično siguran da će kapiten Pierre-Emerick Aubameyang potpisati novi ugovor i ostati u Londonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajnom 31-godišnjem gabonskom fudbaleru ostala je još godina dana ugovora sa “topnicima“, pa se u medijima špekulisalo o njegovom odlasku ovog ljeta.

“Imali smo zaista dobre razgovore s njim i njegovim agentom i prilično sam uvjeren da ćemo uskoro postići dogovor. To je moj osjećaj“, rekao je Arteta za britanske medije.

Također, španski trener je istakao da je pozitivan u pogledu realizacije transfera defanzivca Gabriela Magalhaesa iz francuskog Lillea.

Arsenal se dugo povezuje sa 22-godišnjakom, a pojedini mediji su javili i a je brazilski fudbaler ove sedmice obavio ljekarski pregled.

“Još ništa ne možemo objaviti, dogovor nije finaliziran. On je igrač kojeg smo dugo pratili i nadamo se da ćemo uspjeti. Ponekad u posljednjim fazama nije tako lako kao što izgleda, ali opet smo prilično pozitivni da to možemo učiniti“, istakao je Arteta, koji je u decembru zamijenio Unai Emeryja na klupi kluba sa Emiratesa.

Arsenal je prošlu sezonu u Premier ligi završio na osmom mjestu, ali se plasirao u Ligu Evrope, zajedno s Leicesterom i Tottenhamom, zahvaljujući osvajanju FA kupa.