Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ave, Edine! Džeko za poluvrijeme zabio dva gola u dresu Rome

EDIN DZEKO PRVI GOL ZA ROMU

Prijateljska utakmica između Rome i Seville odigrana je u petak od 20 sati na rimskom Olimpicu. Miralem Pjanić i Edin Džeko našli su se u sastavu Vučice od prve minute.

Tokom predstavljanja nogometaša Rome za ovu sezonu, naravno pojavio se i novajlija Džeko, a navijači su mu priredili nezaboravan doček…

A, tek kakav je delirij na tribinama uslijedio kada je Džeko zabio za vodstvo Rome i svoj prvi gol u dresu Vučice…Trebalo mu je tačno 3 minuta i 37 sekundi!

“Moram priznati da sam se iznenadio kad sam vidio toliko navijača na Olimpicu. Radim mnogo otkada sam stigao u Rim. Osjećao sam se dobro i sretan sam što sam ovdje”, kazao je Džeko nakon fantastičnog debija pred više od 40.000 gledatelja na Olimpicu.

dzeko111

Nakon Edinove bombe, uslijedio dalekometni projektil Torosidisa za vodstvo Rome od 2:0…

A da će to biti debi iz snova, Džeko je potvrdio u 42. minutu. Zabio je za 3:0 u akciji u kojoj je učestvovao i Miralem Pajnić.

U 44. Nianngolan zabija za 4:0. Kakvo poluvrijeme Rome.

U 56. minutu svoj debitantski nastup golom je obilježio u Salah, za 5:0.

A, u 63. minutu došao je na red i Francesco Totti…

Pogodio je iz penala…

Nakon što su poveli 6:0 domaći kao da su stali. Sevilla je potom zabila četiri gola (od 70. do 86. minuta).  Završilo je 6:4 za domaće.

Džeko je igrao do 60. minuta kada ga je zamijenjo Francesco Totti. Miralem Pjanić odigrao 78 minuta, a potom svoje mjesto na travnjaku ustupio Ademu Ljajiću.