Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajević: Liga prvaka je veliki izazov

dusan-bajevic

Poslednji put su fudbaleri AEK-a pobjednički pehar u Grčkoj podigli 1994. u vrijeme kad je na klupi sjedio legendarni Dušan Bajević, koji je sada jedan od glavnih funkcionera kluba. Kako je u AEK-u poslije toliko vremena uspio da stvori šampionski tim, ali i kako je bilo igrati u ambijentu kakav je pratio ovo prvenstvo u razgovoru za “Alo! Sprint” pričao je upravo Princ s Neretve.

Činjenice govore, AEK ne može da osvoji titulu bez vas?

– Dobro, ne bih ja to baš sada potencirao. Tada sam bio trener, sada sam izvršni direktor, ali smo u AEK-u ovo sanjali 24 godine, odnosno skoro četvrt vijeka. Uh, kakav bi to uspjeh bio kada bismo osvojili i kup. U finalu nas čeka duel protiv PAOK-a i bilo bi fantastično da osvojimo duplu krunu.

Da li ste slavili?

– Ne, nismo još. Ima vremena za slavlje. Moramo prvo da završimo sezonu, a uz to, treba da sačekamo i konačnu odluku suda oko neregistrovanih utakmica. Bila je ovo duga sezona, prepuna raznih problema uz koje nije bilo lako koncentrisati se na fudbal. Naši rivali se nadaju da će titula na taj način pripasti njima, ali to je nešto o čemu ne želim da pričam.

Baš ti rivali su prije početka sezone bili favoriti, ali su i Olympiakos i PAOK ostali iza vas?

– AEK je u prošlosti imao velikih problema. Nastupali smo u nižim ligama, ali smo radili pametno i polako. Nismo žurili. Rasli smo iz godine u godinu, da bismo ove sezone dostigli vrhunac i osvojili šampionsku titulu nakon dvije i po decenije. Niko nije vjerovao u nas, osim naših navijača, ovog stručnog štaba i igrača. Oni su heroji. Ovo je poklon za sve njih.

Vjerujete li svi zajedno da možete napraviti još jedan poduhvat – vratiti se u Ligu prvaka?

– To će biti veliki izazov za sve nas. Mi smo spremni za to, borit ćemo se koliko možemo, pojačat ćemo tim, ali to nikad ne možete da znate. Trudit ćemo se da napravimo ekipu koja može da se bori s svima, a sad, da li ćete pobijediti ili ne, to zavisi od mnogo faktora.