Izetbegović i Čović pred Tuskom: “Dragane, bespotrebno uvaljuješ čovjeka” (VIDEO)

Screenshot_tusk – covic – izetbegovic

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Sarajevu sa predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom. Predsjedavajući Bakir Izetbegović govorio je Tusku o problemu koji BiH ima kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta u Hrvatskoj sa čime se nije složio član Predsjedništva Dragan Čović.

Naime, nakon obraćanja Izetbegovića i Ivanića, medijima se obratio i Dragan Čović.

Čović je, očekivano, dao punu podršku Republici Hrvatskoj. To je, kaže pitanje susjeda, a ne BiH, te da je to jasan stav u svim institucijama BiH, kao i da je izgradnja interes juga BiH, prenosi TV1.

“Nadam se da ćemo se mi vrlo brzo razumjeti u BiH, da se o ovako osjetljivim stvarima sa našim susjedima prvo dogovorimo u institucijama BiH, pa da onda izlazimo u javnost, sa pojedinačnim stajalištima, privatnim i stranačkim kao takvim. Isprika što smo malo vas zamorili time“, rekao je Čović.

Dok je Čović govorio, iza njegovih leđa stajao je Izetbegović. Kada je završio govor, Izetbegović je prišao Čoviću i gestikulirajući zatražio da se pomjeri kako bi on kao predsjedavajući Predsjedništva BiH stao za govornicu. Čović je to učinio i stao iza njegovih leđa.

“Bespotrebno uvaljuješ čovjeka. Da ga ispratim dok govori”, kazao je Izetbegović.