Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajić: Bilo je treme pred San Siro, ali one pozitivne

riad-bajic-milan

Riad Bajić je ovog ljeta u transferu vrijednom 5,4 miliona eura iz Konyaspora prešao u Udinese. Novi fudbaler italijanskog kluba jučer je za N1 govorio o utiscima i planovima u novoj sredini, ističući kako se osjeća spremno. Njegov debi za Udinese na San Siru protiv Milana velika je stvar, a za Bajića je izuzetan osjećaj bio izaći na stadion koji može primiti 80.000 gledalaca.

– Bilo je malo treme, ali one pozitivne, kao pred svaku utakmicu. Bilo je zaista lijepo, rekao je bh. fudbaler.

Na pitanje koliko se italijanski fudbal razlikuje od turskog, odgovorio je da nije uočio velike razlike, ali i da je sigurno da koliko i turska liga ima dobre strane, ima i Italija. Rekao je i da je u kontaktu sa Pjanićem, Zukanovićem i Džekom.

– Čujemo se, ali ne tako često. Sa Edinom sam se čuo prije nego sam trebao doći, kao i sa Pjanićem i Zukanovićem. Poslušam ih zbog iskustva i oni mi govore šta da radim i zahvalan sam na tome, istakao je Bajić.

Optimističan je i kad je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

– Iako smo od Kipra izgubili, nadam se da ćemo do kraja dobro odraditi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, da ćemo imati sreće i sa Belgijom koja nam dolazi i Estonijom. To su dvije teške utakmice, ali nam ostaje da se spremimo, kazao je Bajić.

Naglasio je i da Željezničaru želi puno sreće te je poručio da je jedan od njihovih najvećih navijača.

– Naravno, pratim dešavanja u vezi Željezničara. Drago mi je da tu sada ima puno omladinaca iz našeg pogona. Igraju dobro, a vjerujem da će biti još bolji. Sve to pratim, najveći sam navijač Željezničara, tako će biti do kraja, dodao je na kraju.