Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka: Sarajevo je razočaralo, Željo ne briljira, ali pobijeđuje

baka sliskovic3333

Pobjedom nad Slobodom u Tuzli Zrinjski je na željeni način najavio sutrašnje gostovanje u Vitezu. Trener Blaž Slišković najavio je otvorenu igru i nastojanje njegovih izabranika da se pobijedi Vitez, kojeg bivši selektor bez obzira na položaj i formu, smatra teškim protivnikom.

– U Vitezu očekujem težu utakmicu nego u Tuzli. Možda to zvuči neobjektivno s obzirom na dosadašnji učinak Viteza, ali sam siguran da će domaći igrači dati maksimum kako bi povećali bodovni saldo i pokušali uz motivaciju koja im neće nedostajati pobijediti utakmicu. S obzirom kako smo odigrali u Tuzli, posebno u periodu od 45. minute do drugog gola, mogu da budem optimističan kad je u pitanju utakmica u Vitezu. Budemo li pokazali želju, htijenje i volju kao u Tuzli, uz kvalitet koji imamo vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je za nas pobjeda.

Zrinjski je i ove sezone glavni pretendent za naslov prvaka, a Slišković je na današnjoj konferenciji za medije komentarisao i konkurenciju koja se nije proslavila na otvaranju.

– Neugodno iznenađenje je Sarajevo. Nakon te prve utakmice u kojoj smo igrali s njima, vidjelo se da su u krizi koja se nastavila nakon eliminacije u Evropi. Borac i Mladost su pozitivna iznenađenja. Željezničar uz ne toliko kvalitetnu igru osvaja bodove, što je pohvalno. Ako uhvati igru, Željo nam može biti i naravno da će biti konkurent. Široki je promijenio svoju igru, očigledno da trener kvalitetno radi svoj posao. Vidjet ćemo koliko će traga na ekipu ostaviti odlazak Krstanovića koji je bio jedan od ključnih igrača. Mislim da su to tri najozbiljnija konkurenta, uz eventualno iznenađenja Borac, Mladost i Radnik, smatra Slišković.

Tokom sedmice problema s povredom kuka imao je Nemanja Bilbija, ali Slišković vjeruje kako će biti spreman za utakmicu u Vitezu. Svi ostali igrači su u konkurenciji za nastup, a trener Plemića najavio je mogućnost da od prve minute starta Haris Handžić.