Barbarez: Vrijeme je za Halilovića u HSV-u

287J_63Xcd_l
Foto : Sergej Barbarez Fussball am Sa. 28.03.2015 HSV - Jarolims Abschiedsspiel Photo Sergei Barbarez Football at SA 28 03 2015 HSV Jarolims Farewell Game

Legenda HSV-a Sergej Barbarez u izjavi za Hamburger Morgen Post kazao je da je Alen Halilović u ovaj klub došao u nezgodno vrijeme i da mu nije bilo lako adaptirati se i nametnuti stručnom štabu.

– Ni tadašnji trener Bruno Labadia nije stajao iza njega. Stvari su se na bolje promijenile dolaskom Markusa Gisdola. Alen nije nezadovoljan klubom, već je razočaran iz razloga što ne dobija pravu priliku i mogućnost napretka. Svako treba pravu podršku, a posebno tako mlad igrač od koga su očekivanja velika, objasnio je Barbarez, kazavši da Alen bez sumnje ima kvalitet i da je poseban igrač.

– On će se sad vratiti s posudbe i krenuti iz početka. Vrijeme je da dobije pravu priliku i dokaže sav potencijal. On će uživati u fudbalu ako ga puste da igrač. Dobro bi se uklopio u sistem Christiana Titza. On teži igri kroz posjed, a Halilović je željan igre, opisao je bivši bh. as.

Barbarez je s Alenovim ocem Seadom svojevremeno igrao za reprezentaciju naše zemlje.