Premijer liga BiH

Barbarić: Za nas je utakmica protiv Borca jako važna i želimo pobjedu

ivica barbaric fena
Foto: Fena

Nemamo kadrovskih problema, jedino imamo nekoliko igrača koji su se tek vratili nakon povreda i bolesti, kaže trener

Nogometaši Širokog Brijega u proljetnom dijelu sezone imaju samo jednu pobjedu, a trener Ivica Barbarić nada se kako bi subotnji sudar s Borcem, izravnim suparnikom u borbi za Europu, mogao biti prekretnica za njegovu momčad.

– Prva utakmica u jednom nizu teških utakmica, a za nas je ovo jako važan susret u borbi za Evropu. Borac ima jako širok kadar kvalitetnih igrača i nekoliko jako dobrih pojedinaca. Sve utakmice su jako teške, ali mi se moramo fokusirati na sebe i biti samokritični. Svjesni smo da ne igramo dobro i moramo podići svoju igru na bolji nivo. Nadam se da će ishod ove utakmice biti povoljan za nas i da ćemo doći do pobjede – rekao je Barbarić.

Trener Širokog Brijega uoči sutrašnje utakmice nema većih problema s izostancima.

– Nemamo kadrovskih problema, jedino imamo nekoliko igrača koji su se tek vratili nakon povreda i bolesti. Tu prije svega mislim na Valinčića koji je imao temperaturu, ali svi su u pogonu za ovu utakmicu – naglasio je trener.

Golman Renato Josipović bio je jedan od najboljih pojedinaca Širokog Brijega u proteklih nekoliko utakmica, a naglasio je kako je svjestan činjenice da njegova ekipa nije bila na nivou iz prvog dijela sezone.

– Vjerujemo u svoj tim i stručni stožer, vjerujem da možemo ostvariti pobjedu protiv Borca. Želimo ostaviti srce na terenu i donijeti našim navijačima pobjedu koju dugo čekamo. Mislim da nismo bili pravi kao u prvom dijelu sezone, ali trudimo se i radimo kako bismo izašli iz ove krize i došli do pobjede koja bi nam puno značila – kazao je Josipović.

Iako u rezultatskoj krizi Široki Brijeg i dalje drži visoku treću poziciju na ljestvici Premijer lige BiH s 41 bodom, dva manje od drugoplasiranog Borca.

Utakmica Široki Brijeg – Borac Banja Luka igra se u subotu od 18:30 sati na stadionu Pecara.