Neočekivan poraz

Bayern odavno niko nije ovako potukao, a načeo ih je bh. reprezentativac (VIDEO)

bicakcic-hoffenheim

Nakon 32 utakmice, 108 postignutih golova i četiri trofeja, Bayern je konačno izgubio, prvi put poslije decembra prošle godine

Fudbaleri Hoffenheima prekinuli su veliki niz Bayerna od 14 utakmica u Bundesligi koje su slavili. Na kraju je domaćin bio bolji rezultatom 4:1.

Hoffenheim je konačno ‘stao u kraj’ Bayernovom velikom nizu. Ermin Bičakčić je doveo domaće u vodstvo nakon kornera u 16. minuti, a onda je Mounes Dabbur udvostručio prednost osam minuta kasnije.

U 36. minuti nesvakidašnja scena. Djeluje da se teže povrijedio Ermin Bičakčić, a dok je on ležao na podu, Joshua Kimmich je postigao sjajan gol. Na kraju je morao bh. reprezentativac izaći što bi mogla biti još jedna glavobolja za Dušana Bajevića.

U nastavku je dominirao Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac je prvo pogodio u 77. minuti, a onda i sa bijele tačke u prvoj minuti nadoknade za ubjedljiv i neočekivan trijumf Hoffenheima protiv aktuelnog evropskog prvaka.

Nakon 32 utakmice, 108 postignutih golova i četiri trofeja, Bayern je konačno izgubio, prvi put poslije decembra prošle godine!

Takođe, prvi put nakon novembra prošle godine, Bayern je primio tri ili više gola.

Ipak, Bavarce može bar malo utješiti činjenica da su i njihovi najveći rivali, Borussia Dortmund, izgubili juče na gostovanju kod Augsburga, i to bez ispaljenog metka, 2:0.

Posljednji put su i Bayern i Borussia izgubili u istom kolu u maju 2018. godine, krajem sezone 2017/18.