Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. golman

Begović: Došao sam u Everton boriti se za “jedinicu” s Pickfordom

asmir-begovic

Begović se osvrnuo i na svoje ambicije u klubu, odnosno na nedodirljivu poziciju prvog golmana koju drži jedinica Engleske, Jordan Pickford

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović oglasio se u razgovoru za klupsku stranicu nakon što je potpisao za Everton.

Nekadašnji osvajač Premier lige vratio se u najjače ligaško klupsko takmičenje na svijetu, a u naredne dvije godine nosit će dres slavnog Evertona.

“Kada sam čuo za mogućnost prelaska u Everton, bio sam veoma uzbuđen. Šanse poput ovih ne dolaze svakog dana, tako da sam ponosan što mogu biti ovdje. Ambicije su da vratimo ovaj klub gdje i pripada. Želimo se boriti za evropska mjesta, trofeje i biti u gornjem domu lige”, rekao je Begović za Everton TV i nastavio:

“Sa ekipom koju imamo, navijačkom bazom i tradicijom, sve je na pravom mjestu kako bismo bili uspješni”.

Bh. golman je istakao kako imponuje poziv Rafe Beniteza, te da još uvijek ima šta da uči.

“Prije svega, došao sam kako bih mogao raditi sa ljudima kalibra poput Rafe Beniteza i Marcela Brandsa me zaista raduje i jedva čekam da počnem učiti od njih”.

Za kraj, ono najvažnije. Begović se osvrnuo i na svoje ambicije u klubu, odnosno na nedodirljivu poziciju prvog golmana koju drži jedinica Engleske, Jordan Pickford.

“Jordan Pickford je zaista golman svjetske klase. Grupa čuvara mreže ovdje je fantastična. Radit ćemo tako da ćemo gurati jedan drugoga da budu što bolji i postavljat ćemo standarde na treninzima. Također, imamo i sjajnog trenera golmana, Alana Kellyja. Definitivno sam ovdje kako bih se borio za mjesto u prvom timu i kako bih pokušao pomoći ekipi kako ja to mogu”.