Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović nokautirao Cahilla, sa tribina Etihada orilo se ime Eve Carniero

begovic cahill nokaut

Manchester City vodio je nakon prvih 45 minuta susreta 2. kola engleskog Premiershipa protiv Chelseaja golom Sergia Aguera. Argentinac je nakon četiri stopostotne prilike ipak uspio savladati Asmira Begovića, koji je bio odličan na golu Plavaca iz Londona u prvih 45 minuta.

Aguero je pogodio u 31. minutu mrežu Chelesaja, nakon što je promiješao njihovu odbranu…

Jedinu grešku u prvom dijelu Begović je napravio prilikom istrčavanja u 44. minutu, kada je Kolarov centrirao, a Eliaquim Mangala loptu glavom poslao pored gola. Begović je loše procijenio let lopte i prilikom istrčvanja i parade bukvalno nokautirao svog suigrača Garyja Cahilla…

U jednom trenutku van travnjak u ekipi Chelseaja bila su dva igrača, a sa tribina Etihada domaći navijači počeli su skandirati ime Eve Carniero, provocirajući Jose Mourinha koji je nedavno suspendovao lijepu doktoricu Plavaca.

Navijači Cityja osim skandiranja imena Eve Carniero, nakon što je novi medicinski tim izašao na travnjak da pomogne Cahillu, zapjevali su iz sveg glasa “čeka vas otkaz ujutro”, aludirajući na suspenziju Eve Carniero.

U drugom dijelu utakmice, Chlesea je totalno potonuo, a Begović je savladan još dva puta. Prvo je u 80. minutu pogodio Vincent Company, a potom u 85. i Fernandinho. Završilo je ubjedljivim trijumfom City od 3:0.

tabela11