Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teška saobraćajna nesreća u Bulozima, šest osoba ozlijeđeno

mup rs

Zbog teške saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, u mjestu Bulozi, saobraćaj je bio obustavljen više od sat vremena, do završetka policijskog uviđaja.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopštili su da je u pitanju teška saobraćajna nesreća s većim brojem povrijeđenih osoba. Iz CJB Istočno Sarajevo potvrdili su da su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Donji Bulozi u 16.20 sati učestvovala dva vozila.

Više osoba je smješteno u bolnicama u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Četiri osobe su primljene u Klinički centar u Sarajevu, tri muškarca i jedna žena.

“Pacijent S. D. zadobio je lakše povrede glave, ramena, karlice i grudnog koša. Pacijentica S. M. je zadobila lakše povrede glave i grudnog koša, a treći povrijeđeni pacijent je zadobio povrede karlice. Oni su zadržani na opservaciji. Četvrti pacijent S. M. zadobio je teške povrede glave, karlice, kuka te frakturu natkoljenice. Bit će smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju”, izjavila je Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Dvije osobe primljene su u bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Na toj dionici sada se saobraća nesmetano, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozači, oprez!

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Zbog kišnih padavina mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno.

Zbog pojačane frekvencije vozila, usporeno je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar-Sarajevo.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama FIA-CEZ danas do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Srbljani. Za vrijeme obustave, vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoren je GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.