Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Bekrić donio bod Željezničaru u sudijskoj nadoknadi

rudar prijedor zeljeznicar ofo a catic (1)

Izabranici Tomislava Ivkovića bod su izvukli u 95. minuti utakmice

Nogometaši Rudara i Željezničara odigrali su neriješeno 2:2 u Prijedoru u sklopu 16. kola Premijer lige BiH. Izabranici Tomislava Ivkovića bod su izvukli u 95. minuti utakmice zahvaljujući pogotku Samira Bekrića koji je ušao s klupe.

Prvi pokušaj na utakmici viđen je u trećoj minuti kada je Mekić šutirao sa 30-ak metara, ali siguran je bio Šćekić. Opasan napad Rudar je izveo u osmoj minuti, no lopta nije došla na kraju do Mandića. Dobru priliku Plavi su imali u 14. minuti. Juričić se izborio za prostor i uputio udarac, međutim lopta je otišla pored gola.

Samo minutu poslije Juričić je pokušao još jednom. Ovaj put je šutirao u okvir gola, ali lopta je završila u rukama Šćekića. Juričić je bio neprecizan i u 27. minuti. Ovaj put je pokušao glavom. Željezničar je došao do prednosti u 29. minuti. Juričić je ostavio loptu za Mekića, koji je lijepim prizemnim udarcem pogodio sa 16 metara za 0:1.

Opasno je bilo pred golom gostiju u 31. minuti. Muftić nije baš najbolje intervenisao, ali uspio je vrhovima prstiju izbaciti loptu ispred svog gola. Rudar Prijedor je uspio doći do izjednačenja u 37. minuti. Amoah je sjajno pogodio glavom. Prebacio je Muftića za 1:1. Već u 39. minuti Amoah je pogodio prečku i do kraja poluvremena ostalo je 1:1.

U nastavku Željezničar je prvi zaprijetio. Subašić je šutirao, al Šćekić nije imao problema. Veliku šansu su imali domaći u 54. minuti. Jakupović je bio “kratak”. Nije dobro zahvatio loptu glavom. Opasan pokušaj Gasala je izblokiran minutu poslije. Pokušaj Clarismarija u 62. minuti otišao je pored gola Željezničara. Neprecizan je bio i Jakupović u 67. minuti.

Rudar je došao do potpunog preokreta u 73. minuti. Kulenović je odlično skočio, a nakon što se lopta odbila od Muftića, Amoah ju je poslao u mrežu. Odmah prilika na drugoj strani, no Mekić je slabo pokušao. Nije bilo mnogo uzbuđenja, a u petoj minuti sudijske nadoknade Bekrić je pogodio za 2:2, što je bio konačni rezultat utakmice.