Novi trener Genoe

Ševčenko preuzeo italijanskog prvoligaša

sevcenko genoa (1)

Na ovogodišnjem Euru Ukrajinu je vodio do prvog plasmana u četvrtfinale u povijesti, ali je nakon turnira otišao s klupe

Andrij Ševčenko novi je trener italijanskog prvoligaša Genoe. Ukrajinska legenda je potpisala dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na treću sezonu. Na klupi Genoe naslijedio je Davidea Ballardinija, koji je momčad ostavio na 15. mjestu s devet osvojenih bodova.

Ševčenko se penzionisao 2012. godine, a nakon kratke i neuspješne političke karijere vratio se nogometu 2016., prvo kao pomoćnik, a zatim kao selektor ukrajinske reprezentacije.

Na ovogodišnjem Euru Ukrajinu je vodio do prvog plasmana u četvrtfinale u povijesti, ali je nakon turnira otišao s klupe.

U igračkoj karijeri Ševčenko je nastupao za samo tri kluba – Dinamo Kijev, Milan i Chelsea. U italijanskom velikanu proveo je sedam godina, od 1999. do 2006., i osvojio Ligu prvaka, italijanski kup i europski superkup 2003. te Scudetto i italijanski superkup 2004. godine.

Te 2004. godine postao je i dobitnik Zlatne lopte. U Milan se vratio 2008. na jednogodišnju posudbu prije kraja ugovora s Chelseajem.