Bekrić i Zolotić: Vratit ćemo trofeje na Grbavicu

bekric zolotic1233

U hotelu Bristol u Sarajevu danas održana je konferencija za medije na kojoj su zvanično predstavljeni novi fudbaleri Željezničara Nermin Zolotić i Samir Bekrić, saopšteno je iz kluba.

Medijima su se pored pomenutog dvojca obratili v.d. predsjednik Kluba, Amar Bajramović, član Upravnog odbora, Dejan Nikolić, te marketing menadžer, Mak Dorić.

– Prije svega mi je drago što se približavamo onom dijelu gdje su igrači bitniji nego mi u administraciji. Mi smo još u novembru počeli razgovarati sa igračima. U ovom prelaznom periodu smo gledali da igrače dovedemo i pripremimo ekipu i za Premijer ligu sa 12 klubova. Nadam se da ćemo sa igračima koji su došli i koji će doći, izboriti Evropu, kazao je v.d. predsjednika Amar Bajramović.

U ime Upravnog odbora kluba sa fudbalerima je pregovarao Dejan Nikolić koji se obratio prisutnim novinarima.

– Mi u klubu smo se odvažili i krenuli u jednu jako veliku i opasnu igru u sportskom segmentu. Znamo kako je klub funkcionisao u proteklim transfer periodima. Napravili smo nove planove, napravili smo bazu od 80 igrača, uključili smo struku, suzili bazu na 30 igrača. Kada su oni dali zeleno svjetlo mi smo počeli pregovore sa igračima. Odradili smo budžetiranje igrača za 2016. godinu što je avangarda za naše prostore. Pregovori sa Zolotićem su bili jako kratki, on je ponikao na Grbavici i nije bilo dvojbe. Takav fudbaler, sa takvim CV-om je imao odlične ponude, ali sama vizija kluba doprinijela da on danas bude sa nama. Bekrić je potpisao na tri i pol godine što dokazuje naš dugoročan plan. Ono što smo dogovorili stoji u ugovoru i to je najbitnije za igrače. Novi fudbaleri su fascinirani našom komunikacijom i ozbiljnošću pregovora. Fokus nad našim mladim igračima neće se izgubiti, ovi fudbaleri su dovedeni između ostalog da i pomognu u razvoju mladih igrača, rekao je Dejan Nikolić.

Samir Bekrić je potpisao troipogodišnji ugovor, a istakao je zahvalnost prema navijačima i ljudima u Klubu.

– Zahvaljujem se ljudima u klubu i navijačima na odličnoj dobrodošlici. Što se tiče kluba, mislim da je Željo na pravom putu. Zadovoljan sam načinom rada u klubu i projektom koji mi je prezentovan i sigurno se vidim u njemu. Želim pomoći tim ljudima i klubu da budemo na pravom putu. Vratit ćemo trofeje na Grbavicu, kazao je Samir Bekrić.

Nermin Zolotić će na Grbavici biti na posudbi do kraja sezone, a on obećava maksimum u plavom dresu.

– Uvijek se lijepo vratiti kući. Zahvaljujem se ljudima u klubu, zadovoljan sam i dat ću maksimum da opravdam očekivanja i da vratimo Želju gdje mu je i mjesto, rekao je Nermin Zolotić.

Dorić: Očekujemo punu Grbavicu

Mak Dorić, marketing menadžer kluba, pozvao je navijače da podrže Želju u narednom periodu.

– Imam poruke za navijače i sponzore. Nadam se da će navijači prepoznati naš radi u proteklom periodu i pojačanja koja su stigla. Nadam se da ćemo vratiti staru, pozitivnu atmosferu. Očekujem krcatu Grbavicu na derbiju sa Širokom. Fudbal se igra zbog navijača. Što se tiče sponzora mi smo otvorili komunikaciju s njima prije mjesec dana, postajemo ozbiljni i u sportskom segmentu i to sponzori su prepoznali, riječi su Maka Dorića.