Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IHH narodnim kuhinjama u Sarajevu i Tuzli donirala 1,1 tona mesa

BiH

narodna kuhinja (2)

Posredstvom turske Fondacije za ljudska prava i slobode i humanitarnu pomoć (IHH – İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı) za potrebe narodnih kuhinja u Sarajevu i Tuzli dopremljeno je oko 1,1 tona mesa.

IHH je nedavno u Istanbulu organizovala prikupljanje pomoći za najugroženije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući velikom odzivu ljudi iz Turske ova organizacija je uspjela prikupiti dovoljno sredstava za nabavku mesa koje je jučer dopremila u dvije narodne kuhinje u Sarajevu i Tuzli.

narodna kuhinja (1)

“Naši prijatelji iz Turske su nama i Narodnoj kuhinji u Tuzli donirali po pet krava, što iznosi oko 1.100 kilograma mesa. Zahvaljujući ovoj donaciji naša kuhinja narednih mjesec će za oko 1.000 svojih korisnika moći praviti mesom bogate tople obroke. Također je bitno napomenuti da je donirano veterinarski kontrolisano meso nabavljeno u Kalesiji, čime se podržava ekonomija naše zemlje”, kazala je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad.

Fondacija za ljudska prava i slobode i humanitarnu pomoć iz Turske, između ostalog, već nekoliko godina podržava rad narodnih kuhinja u Bosni i Hercegovini.