Benko, Protić i Alispahić zbog povreda propustili jutrošnji trening Sarajeva

sarajevo-trening

Leon Benko, Radoš Protić i Mehmed Alispahić propustili su jutrošnji trening Fudbalskog kluba Sarajevo na pripremama u Sloveniji, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona u Brežicama.

Benko, Alispahić i Protić lakše su povrijeđeni u jučerašnjoj kontrolnoj utakmici odigranoj sa Rijekom u Kranju (1:3), pa ih je trener Dženan Uščuplić poštedio treninga.

Inače, igrači koji su protiv viceprvaka Hrvatske počeli meč jutros su radili manjim intenzitetom.

U uvodnom dijelu treninga Uščuplić je okupio prvotimce „bordo“ tima na centru terena stadiona u Brežicama, te im još jednom ukazao na propuste u jučerašnjem susretu. Prije svega, imao je „zamjerke u komunikaciji pojedinih igrača na terenu“, a od svih je tražio da u narednim utakmicama igraju još agresivnije, posebno odgovornije.

Ekspedicija prvaka BiH na pripremama u Sloveniji, tačnije svojoj bazi u hotelu „Terme“ u Čatežu ostaje do 8. jula. Dan ranije odigrat će naredni test meč sa Vorsklom iz Poltave. Posljednju provjeru uoči prvog duela drugog kola Lige prvaka protiv poljskog Lecha (14. jula na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“) „bordo“ tim imat će 10. jula kada će biti gosti novog premijerligaša Mladosti u Doboju kod Kaknja, piše Anadolu Agency.