Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novak Đoković ispunio posljednju i najveću želju umiruće djevojke

Tomoka-Novak

Novak Đoković ekspresno je ispunio želju nesretne 19-godišnje Tomoke Sumitanji, koja u jednoj tokijskoj bolnici gubi bitku s opakom bolesti. Japanka kojoj su gotovo svi najbliži poginuli u tsunamiju prije četiri godine, a potom je nedavno oboljela od raka krvi poželjela je dres svog velikog idola, a Nole nije gubio vrijeme.

U petak ujutro su brojni svjetski mediji objavili potresnu priču o Tomoki Sumitanji kojoj je potpisani dres njezinog životnog idola Novaka Đokovića bio posljednja želja, a prvi teniser svijeta reagirao je već u popodnevnim satima.

“Ambasada Srbije u japanskoj prijestolnici uspjela je ostvariti kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopćili da je naš najbolji teniser odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragocjeni suvenir biti poslan direktno”, piše portal Radiotelevizije Srbije koja je prva objavila priču.

Ta vijest već je stigla do Tomoke, a njen ujak i skrbnik je izrazio zahvalnost Novaku i njegovom timu, ambasadi Srbije i srpskoj televiziji za pomoć.

“Tomoka se rasplakala kad sam joj saopćio tu vijest, a s njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može primati posjete i lično se zahvaliti ljudima iz Srbije koji su joj pomogli”, prenosi RTS riječi Shigekija Sumitanjija.

“Japanka je u tsunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja i dečka, a od tada se o njoj stara ujak. Dok je živjela s ujakom u Tokiju, u njoj se probudila želja da uživo pogleda Novakove mečeve, a pošto on nikako nije dolazio na ATP turnir u Tokiju, odlučila je zaraditi za avionsku kartu kako bi pogledala njegove nastupe na Roland Garrosu ili u Wimbledonu.

Međutim, upravo u vrijeme kada je prikupila novac i počela planirati put u Evropu, Tomoka je oboljela od pancitopenije, neizlječivog imunološkog oboljenja u kojem broj bijelih i crvenih krvnih zrnaca drastično opada i smrt nastupa najčešće kao posljedica unutarnjeg krvarenja. U toj borbi u njoj se rodio novi san. Jedini koji sada ima. Da u svoje ruke uzme dres i reket koje je koristio Novak”, piše RTS.