Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom Premijer liga: Borac i Slavija ispali, Olimpic se spasio

sarajevo olimpic
FOTO Oslobođenje

Završena je sezona u BH Telecom Premijer ligi. Sarajevski Olimpic je pobjedom u posljednjem kolu na Koševu pobijedio Sarajevo i stigao do bodova spasa (3:1).

U posljednjem kolu spasiti su se mogli Borac i Slavija, no nisu uspjeli. Oba kluba sele u Prvu ligu RS.

Banjalučani su odigrali 2:2 protiv Viteza na svom terenu, dok je Slavija remizirala sa Željom (1:1), također kao domaćin.

Što se tiče borbe za Evropu Široki je uvjerljivim trijumfom protiv Radnika (5:0) osigurao treću poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

olimpic

Slavlje u svlačionici Olimpica

Sarajevo je završilo na četvrtoj poziciji, i sada čeka ishod u finalu Kupa BiH. Ukoliko tuzlanska Sloboda dođe do trofeja, bordo tim će igrati u kvalifikacijama za Evropa ligu.

Sarajevski Željezničar imao je priliku pobjedom u Lukavici, uz poraz Sarajeva na Koševu, stići do četvrte pozicije i tamo čekati rasplet u Kupu, no na kraju je završilo remijem. Željo je vodio golom Đermanovića, ali je Spalević u 84. minutu zabio za konačnih 1:1 i tako zapečatio Željine nade kada je izlazak na euroscenu u pitanju.

Čelik je slavio protiv Mladosti s 1:0, dok je Rudar bio bolji od Veleža 4:0. Travnik je svladao Drinu s 4:2, dok je Zrinjski pobijedio Slobodu s 2:1.

Osim Borca i Slavije ligu napuštaju još Travnik, Rudar iz Prijedora, Drina i Velež. Podsjećamo, Zrinjski je još ranije osigurao titulu prvaka.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo