Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. Zmaj je “stariji“: Ben Yader nije prvi koji je zaigrao za futsal i fudbalsku reprezentaciju

2183549_w2

Wissam Ben Yedder u petak je na utakmici protiv Kolumbije debitovao za Francusku. Napadač Seville postao je tako prvi Francuz koji je igrao za seniorsku i futsal reprezentaciju. Prethodno je dva nastupa upisao za futsal reprezentaciju i postigao je jedan gol.

Ovaj fudbaler nije prvi kojem je to u svijetu pošlo za rukom. I to zanimljivo, njegov prethodnih dolazi iz Bosne i Hercegovine. Naša zemlja je, dakle, dala fudbalera koji je imao čast nositi dres i fudbalske i futsal reprezentacije.

Riječ je o fudbaleru Rijeke Zoranu Kvržiću. On je prvi put u fudbalsku selekciju pozvan prije četiri ipo godine, nakon što je ranije igrao za futsal Zmajeve.

– Igrao sam mali nogomet i bio sam na prekretnici što izabrati – mali ili veliki. Na kraju sam se odlučio za karijeru u velikom nogometu i nisam se pokajao. Inače, za BiH sam igrao dva prijateljska susreta, i to protiv Srbije. Znam da je u jednom meču bilo 3:3, a ja sam bio jedan od strijelaca. Poslije sam dobio poziv i za mečeve protiv Češke, ali sam donio odluku da se posvetim igri 11 na 11, rekao je svojevremeno Kvržić za Večernjak.