Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić: Payet je sretan u West Hamu

payet

Slaven Bilić, menadžer londonskog West Hama, u izjavi za britanske medije istakao je kako je Dimitri Payet sretan u klubu i kako očekuje da će ostati, bez obzira ne interesovanje velikih klubova za njega, javlja Anadolu Agency (AA).

Payet iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu „čekićara“, a kvalitet potvrđuje i na Evropskom prvenstvu u dresu domaćina Francuske. Postigao je tri gola za „trikolore“ i dao veliki doprinos na putu do polufinala u kojem će se Francuska večeras sastati sa Njemačkom.

„Razumijem da će sa njegovim uspjehom biti sve više spekulacija o njegovoj budućnosti. Čak sam negdje pročitao da ne želim da nastavi dobro igrati, kako bi ga zadržali u West Hamu. To nije tačno. Želim mu da igra sjajno. Želim da postigne hat-trick protiv Njemačke i još jedan u finalu“, kaže Bilić i dodaje:

„Znao sam da će veliki klubovi početi da se interesuju za njega, ali volio bih da ostane u West Hamu. Razmijenili smo nekoliko poruka u protekle tri sedmice i rekao mi je da je sretan u klubu. On je naš igrač.“

Payet je u West Ham stigao pred početak prošle sezone. Odigrao je 38 utakmica u svim takmičenjima i postigao 12 golova. Za reprezentaciju Francuske upisao je 24 nastupa i dao šest golova.