Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić prvi kandidat za nasljednika Allardycea na klupi West Hama

bilic besiktas

Ugledni engleski mediji tvrde da je hrvatski fudbalski stručnjak Slaven Bilić najozbiljniji kandidat za nasljednika Sama Allardycea na klubi londonskog premijerligaša West Ham Uniteda.

Listovi „The Guardian“ i „London Evening Standard“ pišu kako će upražnjeno mjesto na klupi West Hama najvjerovatnije naslijediti hrvatski trener Bilić, koji napušta klupu Besiktasa.

[pull_quote_right]West Ham je sezonu završio na 12. mjestu sa 47 osvojenih bodova[/pull_quote_right]

Pomenuti izvori tvrde da je Bilić prvi kandidat jer je i kao igrač u sezoni 1996./1997. godine nosio dres londonskih „čekićara“ i da je miljenik navijača u tom dijelu engleske prijestolnice.

Blić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri „pekao zanat“ u splitskom Hajduku, a potom bio selektor mlade i „A“ selekcije reprezentacije Hrvatske. Vodio je i rusku Lokomotivu iz Moskve, a posljednje dvije godine je bio šef struke u istanbulskom Besiktasu. Međutim, mediji već neko vrijeme najavljuju njegov povratak u Englesku, gdje je i kao igrač ostvario najzapaženije rezultate.

sam_allardyce2

West Ham je sezonu završio na 12. mjestu sa 47 osvojenih bodova, što nije zadovoljilo upravu kluba koji želi nastupe u evropskim takmičenjima. To je razlog zbog kojeg je otpušten trener Allardyce, a na njegovo mjesto se traži čovjek koji će vratiti West Ham na gornji dio tabele Premiershipa.