Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženska košarkaška reprezentacija BiH na jakom turniru u Podgorici

bih-kosarka-zene

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za nastup na jakom turniru u Podgorici, gdje će najbolje bh. košarkašice odigrati kontrolne utakmice protiv selekcija Hrvatske, Mađarske i domaćina Crne Gore.

Turnir će biti odigran u sklopu priprema za kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Mađarskoj, koje počinju u novembru ove godine.

Reprezentacija koju predvodi selektor Goran Jovanović u Podgoricu će otputovati u četvrtak, a BiH će predstavljati Marica Gajić, Nikolina Babić, Irena Vrančić, Nataša Kajtaz, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Anđela Delić, Aldijana Iriškić, Aida Kalušić, Dragana Svitlica, Emina Demirović, Irma Rahmanović, Marina Džinić, Melisa Brčaninović i Nikolina Delić.

Selektor BiH Goran Jovanović ističe da je cilj prvog okupljanja reprezentacije da se košarkašice naviknu na novog trenera i novi sistem rada u reprezentaciji. Na turniru u Podgorici želi provjeriti formu igračica i snagu bh. tima u duelima protiv selekcija koje redovno učestvuju na evropskim prvenstvima.

– Želim vidjeti trenutno stanje ekipe. Imat ćemo odlične provjere protiv snažnih ekipa, nakon čega ćemo znati našu trenutnu snagu i šta trebamo učiniti da se što bolje pripremimo za kvalifikacije. Djevojke su veoma motivisane, pokazale su od prvog trenutka da su velika porodica i sigurno ću biti presretan ako takva atmosfera ostane – rekao je Jovanović na današnjoj konferenciji za medije.

Kapiten reprezentacije BiH Milica Deura naglašava da su bh. reprezentativke pune entuzijazma i motivacije uoči turnira u Crnoj Gori.

– Najbitnije je da se što bolje pripremimo za turnir protiv jakih protivnika. Ako pokažemo da imamo talentovane igračice koje su željne rada i dokazivanja, rezultat sigurno neće izostati – naglasila je Deura.

Najbolje bh. košarkašice okupile su se nakon pet godina neaktivnosti ženskog seniorskog tima, zbog čega će žrijeb za kvalifikacionu grupu dočekati u zadnjem jakosnom šeširu.

Zvanično su sedma selekcija koja aktivno nastupa po okriljem Košarkaškog saveza BiH.