Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić: Žrtve smo vlastitog uspjeha

bilic

Slaven Bilić, trener West Hama koji je sinoć u zaostalom meču 30. kola engleske Premier lige savladao Watford rezultatom 3:1 i time ostao u borbi za plasman u jedno od evropskih takmičenja, izjavio je kako je njegov klub postao “žrtva vlastitog uspjeha”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Žrtve smo vlastitog uspjeha i ljestvica je sve viša i viša, ali nosimo se s tim dobro. Ova utakmica je bila velika jer sam igračima rekao da je sezona ionako dobra ili vrlo dobra, a nakon ove utakmice idemo prestići ekipe ispred nas. Ali moramo gledati i iza nas jer je Liverpool u sjajnoj formi”, rekao je Bilić.

Govoreći za BBC, nekadašnji selektor hrvatskog nacionalnog tima je istakao kako su sinoć željeli dokazati Watfordu da su bolja ekipa nego što su do pokazali u prvoj utakmici kada je West Ham izgubio sa 2:0.

https://www.youtube.com/watch?v=4Y8j-ru2SvE

“Mogu reći da su oni mislima već bili u vikendu i utakmici FA kupa te su odmarali igrače, što se očekivalo. Ali i dalje su dobra ekipa internacionalaca”, dodao je Bilić.

West Ham se nakon 34 odigranih kola nalazi na šestom mjestu Premier lige s tri boda manje zaostatka za petoplasiranim Manchester Unitedom, a četiri za Arsenalom koji se, uz utakmicu manje, nalazi na četvrtom mjestu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo