Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši kapiten "vatrenih"

Bivši kapiten “Vatrenih”: Imao sam problema jer je moj otac iz Bosne

srna

Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim

Darijo Srna, koji radi kao pomoćnik u Shakhtaru, nedavno je za portugalske medije govorio o temama iz prošlosti, a dotakao se perioda kada je došao u redove splitskog Hajduka.

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske otkrio je da je imao probleme u Hajduku, jer je njegov utac Uzeir bio iz Bosne i Hercegovine.

“Hajduk me doveo kad sam imao 15, 16 godina. U početku sam imao problema jer je moj otac iz Bosne, a tada neki ljudi nisu voljeli Bosance tako da nisam igrao. Bilo je teško. No, mogu izgubiti bitku, ali ne i rat”, rekao je Srna.

Govorio je o ocu za kojeg je bio snažno vezan.

“Otac mi je bio sjajan primjer kao osoba, otac i prijatelj. Vjerovao je u mene i u našu obitelj. Nije bio otac koji bi stajao pokraj travnjaka i govorio ‘moj sin je najbolji’ već mi je rekao: ‘Darijo, moraš iskoristiti svoju priliku’. Tu kulturu imamo u obitelji”, dodao je Srna, lije se suze pamte za vrijeme Evropskog prvenstva 2016. godine, jer mu je otac pet dana prije toga preminuo:

“Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim. Pogledao me, jedva je mogao govoriti i rekao: ‘Darijo, spremi stvari i idi u Francusku’. Nakon utakmice s Turskom dobio sam vijesti. Nije bilo lako, no znam da je bio ponosan jer sam igrao za njega, našu obitelj i Hrvatsku”.