Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ne dirajte mi dijete"

Dragan Bjelogrlić progovorio o nesreći koju je skrivio njegov sin

dragan-bjelogrlic (1)

Dragan Bjelogrlić i njegov advokat su sazvali konferenciju za novinare na kojoj je Bjelogrlić potvrdio da mu je sin imao saobraćajnu nesreću, no tvrdi da nije nikoga pregazio i pobjegao

Srpski mediji su ovih dana objavili vijest o nesreći koju je navodno skrivio sin Dragana Bjelogrlića, Aleksej. Nesreća se dogodila prije 14 mjeseci, no tek se sad za nju saznalo u medijima, a Dragan Bjelogrlić je odmah sazvao konferenciju za medije u kojoj je ispričao svoju stranu priče.

Srpski Telegraf je napisao kako je tad 18-godišnji Aleksej udario motociklista dok je vozio automobil bez vozačke dozvole, te da je samo pobjegao s mjesta nesreće. Također se pisalo da je glumac platio motociklistI kako bi mu sin izbjegao zatvorsku kaznu.

Dragan Bjelogrlić i njegov advokat su sazvali konferenciju za novinare na kojoj je Bjelogrlić potvrdio da mu je sin imao saobraćajnu nesreću, no tvrdi da nije nikoga pregazio i pobjegao.

“Pozvao je hitnu pomoć, bio uz povrijeđenog i predložio da s njim ode u Urgentni centar, što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je što je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gdje se prijavio”, kaže Bjelogrlić i dodaje da su oni i dalje u kontaktu s čovjekom koji je bio povrijeđen u nesreći, te da je proveden pravni postupak kao i kod bilo kojeg drugog građana.

“Sve činjenice su u evidenciji MUP i Javnog tužilaštva. Aleksej nije zgazio čovjeka, nije ga ostavio i nije pobjegao s lica mjesta”, rekao je njegov advokat Goran Draganić, te istaknuo kako je naredba javnog tužitelja bila da se uplati oko 1.200 eura, a ne nikakva nagodba porodici Bjelogrlić s oštećenim.

“Sve otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, djecu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj ličnosti, političaru, funkcioneru s bilo koje strane”, rekao je Bjelogrlić.