vjerovali ili ne

Liverpool u 24 sata igra dvije utakmice na dva kontinenta

klopp2 (1)

Tim Jurgena Kloppa će utakmicu četvrtfinala Carabao kupa igrati 17. decembra, a dan kasnije takmiči se u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru

Engleski premijerligaš Liverpool će u roku od 24 sata odigrati dvije utakmice u različitim takmičenjima, nakon što je Fudbalski savez Engleske danas objavio da datum odigravanja utakmice četvrtfinala Carabao kupa protiv Aston Ville neće biti promijenjen, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tim Jurgena Kloppa će utakmicu protiv Ville igrati 17. decembra, a dan kasnije takmiči se u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru.

Zbog odluke Fudbalskog saveza Engleske, menadžer Liverpoola će koristiti dvije potpuno različite ekipe koje će u razmaku od jednog dana igrati na dva kontitenta.

“Iako ovo nije idealan scenarij, to je ishod koji je postignut u najboljim interesima takmičenja, naših kolega i nas samih”, saopštio je šestrostruki evropski prvak.

Klopp je i u nedavnom dvoboju osmine finala s Arsenalom koristio veliki broj mladih igrača, ali su se ipak oni iskusniji poput Adama Lallane, Divocka Origija, Jamesa Milnera, Oxlade-Chamberlaina i Nabyja Keite našli u postavi.