Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neće to biti jeftino

Borussia Dortmund “nanišanila” Kalajdžića kao zamjenu za Haalanda

Erling Haaland

Finansije bi mogle predstavljati problem za Moyesa ako klub ne uspije izboriti Evropu, pa West Ham već ispipava mogućnost posudbe prije konačne kupovine

Borussia Dortmund Sašu Kalajdžića iz Stuttgarta vidi kao zamjenu za Erlinga Halanda, ali vjerovatno će se suočiti s konkurencijom u vidu West Ham Uniteda i nekoliko drugih engleskih premierligaša.

Budući da će Norvežanin gotovo sigurno napustiti Westfalon ovog ljeta, Dortmund je već krenuo u potragu za njegovom zamjenom.

Kalajdžić, 23-godišnji srbijanski napadač koji ove sezone ima 14 golova u 28 nastupa, vidi se kao glavna meta. No, Stuttgart će biti vjerovatno spreman ako Haaland zaista krene, i mogli bi smo gledati “rat ponudama”.

West Ham je jedan od rijetkih klubova u Premier ligi za koji se zna da je zainteresiran, dok RB Leipzig također prati situaciju.

Kalajdžić: 14 golova u 28 utakmica

David Moyes želi pojačati svoje napadačke mogućnosti .

Finansije bi mogle predstavljati problem za Moyesa ako klub ne uspije izboriti Evropu, pa West Ham već ispipava mogućnost posudbe prije konačne kupovine.

S obzirom na Kalajdžićevu popularnost, ipak prodaja izgleda daleko vjerovatnije, a Dortmund je trenutno u najjačoj poziciji.