Slovenija

Unuka ubila 85-godišnju baku

policija slo ilu (1)

Ona još nije ispitana, a sumnja se da je kazneno djelo počinila oštrim predmetom

U slovenskom mjestu Bertoki kod Kopra u utorak je došlo do ubistva 85-godišnje žene, a za zločin je osumnjičena njena 31-godišnja unuka, koja je pritvorena.

Kako je u srijedu na konferenciji za novinare objavila lokalna policija, nju je u utorak nešto prije 20 sati muškarac iz Bertoka obavijestio da je u kući našao mrtvu ženu, slovensku državljanku, a smrt 85-godišnje mještanke potvrdio je ljekar.

“Odmah smo započeli intenzivno prikupljanje obavijesti, s čime nastavljamo”, kazao je na konferenciji za novinare Dejan Grandič, kriminalist iz koparske policije.

Tokom noći policija je uhapsila 31-godišnjakinju, također slovensku državljanku, koju se sumnjiči za kazneno djelo ubistva, dodao je ne otkrivajući identitet osumnjičene, no mediji, pozivajući se na lokalne mještane, navode kako je riječ o unuki usmrćene.

Ona još nije ispitana, a sumnja se da je kazneno djelo počinila oštrim predmetom, navela je policija u priopćenju, ne precizirajući je li riječ o nožu i je li policija, koja je sinoć pretraživala i kante za smeće u okolici kuće, predmet našla.

Mjesto događaja obišli su i dežurni sudac istrage, te državni tužitelj.

“Zbog toka istrage još nije moguće dati podatke u vezi s pritvorenom osobom”, objasnio je Grandič, dodavši da motiv zločina još treba utvrditi, te da osumnjičena do sada nije bila u kaznenim postupcima. Dodao je da osumnjičena ostaje u pritvoru i da više detalja o slučaju ne može iznijeti u interesu istrage koja se nastavlja, prenosi Hina.