Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

L'Equipe

Brojne svađe, Mbappeovo ponašanje, loši hoteli: Evo zašto je Francuska ispala s Eura

mbappe

Kako navodi ugledni francuski sportski dnevnik, sve je započelo svađom nakon prijateljskog meča protiv Bugarske pred Euro

Francuska reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u osmini finala.

Reprezentacija aktuelnih svjetskih prvaka i za mnoge najveći favorit za europski naslov tako je takmičenje završila u prvoj utakmici nokaut faze, nakon penala protiv Švicarske.

Iznenađujuće rano ispadanje analizirao je L'Equipe koji otkriva da u redovima francuske nacionalnog tima mnogo toga nije bilo kako je trebalo biti, a na probleme u odnosima igrača nadodani su bili i neki na koje nisu mogli utjecati.

Konkretno, kako navodi ugledni francuski sportski dnevnik, sve je započelo svađom nakon prijateljskog meča protiv Bugarske pred Euro. Olivier Giroud tada se požalio na manjak lopti koji dobiva, Kylian Mbappe se zbog toga osjetio uvrijeđenim i odnosi unutar ekipe počeli su se urušavati.

Mbappeovo ponašanje počelo se mijenjati, postao je mrzovoljan i to do te mjere da je to ljutilo veterane Stevea Mandandu, Huga Llorisa i Moussu Sissoka.

Potom su stigli problemi sa smještajem te ljutnja na Savez koji im onemogućava druženje s članovima porodice.

Navodi se da su Francuzi posebno ljutiti bili na smještaj u budimpeštanskom hotelu u kojem nisu mogli niti otvoriti prozore u svojim sobama. Neki, poput Paula Pogbe, ranije su tražili da se ne ide u taj hotel, već neki drugi.

Francuski fudbalski savez nije dozvolio ni igračima da provode vrijeme u društvu članova porodice, što je također ljutilo igrače budući da su neki drugi savezi postupili drugačije, poput belgijskog i španskog.

Moral tima dodatno je oslabila i povreda koju je zadobio Ousmane Dembele zbog koje se morao povući iz ekipe. Navodi se da je on jedan od rijetkih koji su u dobrim odnosima sa svim suigračima.

Na sve ovo stigla je i svađa igrača za vrijeme utakmice protiv Švicarske (Rabiot i Pogba), međusobna predbacivanja, a onda i svađa roditelja u kojoj je Rabiotova majka Veronique sasula sve negativno što misli o Mbappeu i Pogbi njihovim porodicama…