Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bursa se sjeća legendarnog Nenada Bijedića

nenad bijedic

Prošle su četiri godine od smrti legendarnog bosanskoghercegovačkog fudbalskog stručnjaka Nenada Bijedića, a godišnjicu njegove smrtni nije zaboravio ni njegov bivši klub, turski Bursaspor, javlja Anadolu Agency (AA).

Na oficijelnoj stranici turskog kluba objavljen je članak pod naslovom “Sjećamo se Nenada Bijedića”, koji je u ovom fudbalskom klubu bio poznat i po nadimku “imperator”.

Nenad Bijedić, nekadašnji fudbaler Veleža, preminuo 2011. godine u 51. godini života.

Na internet stranici Bursaspora postavljena je fotografija Nenada Bijedića, koji je, u periodu od 1986. do 1991. godine, za “zeleni klub” odigrao 125 utakmica i postigao 41 pogodak.

Nenad Bijedić, svoju fudbalsku karijeru započeo je u Veležu 1979., a okončao je u Bursasporu 1991. godine. Nakon toga popularni Ćeća je započeo trenersku karijeru kao pomoćni, a kasnije i trener Bursaspora.

Osim Bursaspora Bijedić je sjedio na klupi Karsiyakaspora, Adanaspora, Eskisehirspora, Karabukspora, Sakarayaspora, Diyarbakirspora i Konyaspora.

Jedan od velikih uspjeha ovog legendarnog Mostarca je i zasluga za dolazak Elvira Baljića u Bursaspor, koji će kasnije igrati za Fenerbahce, a poslije i Real Madrid.