Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jaka kiša praćena gradom padala u Bihaću, nevrijeme i u Gračanici

nevrijeme-stablo

Snažno nevrijeme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo je Bihać u poslijepodnevnim satima u subotu.

– Građani Bihaća nisu prijavili Civilnoj zaštiti da im je pričinjena ikakva materijalna šteta uzrokovana jakim nevremenom koje je danas pogodilo Bihać – saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Navodno, u nekim mjesnim zajednicama u Bihaću došlo je i do nestanka struje, a nevrijeme je oštetilo i nekoliko automobila.

Jak pljusak, praćem vjetrom i grmljavinom pogodio je danas i Gračanicu, te njenu okolinu.

Vjetar je na pojedinim mjestima obarao suncobrane.

Grada nije bilo, a iz Kakmuža u opštini Petrovo u Republici Srpskoj protivgradna odbrana je, kako se navodi, dejstvovala sa tri protivgradne rakete.

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda danas BiH očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekivana količina padavina se kreće od 15 do 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 40 litara.

U ostatku zemlje od 5 do 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 stepeni celzija, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena celzija. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 stepeni celzija.