Fudbal

Faustino Asprilla

Cannavaro o slavnim danima Parme: “Luđak je ustao i pojeo kaznu”

22/04/2020

Tadašnji Parmin kapiten Minotti dijelio nam je papire na kojima su bile ispisane kazne koje je svako od nas morao platiti

U intervjuu za Sky Sport Fabio Cannavaro govorio je o brojnim trenucima iz svoje karijere, a ispričao je i jednu anegdotu iz Parme.

Cannavaro je još kao tinejdžer 1995. prešao iz Napolija u Parmu koja je u tom trenutku bila u vrhu italijanskog, a onda i svjetskog nogometa.

“U Parmu sam stigao kao klinac, a kad smo igrali, igrali smo samo za to da budemo prvaci, ništa nas drugo nije zanimalo”, rekao je Cannavaro pa dodao:

“Tadašnji Parmin kapiten Minotti dijelio nam je papire na kojima su bile ispisane kazne koje je svako od nas morao platiti. Došao je red na Faustina Asprillu, na papiru je pisalo da mora platiti tri miliona eura. Luđak je ustao i pojeo papir s kaznama.”

Asprilla je inače živopisan lik kojeg i danas obožavaju mnogi ljubitelji nogometa iz devedesetih. Nedavno se odlučio javiti na svom Twitteru jer smatra kako je baš on idealna osoba za rješavanje globalnog problema s kondomima.

Proizvodnja je stala zbog pandemije koronavirusa, a Asprilla je ponudio svoje usluge i prodaje ih po dva za cijenu jednog kako bi pomogao onima u nuždi.

Nakon završetka karijere 2004. godine Asprilla se odlučio započeti biznis s kondomima, a posao mu ide jako dobro pa, kako tvrdi, samo kod kuće ima tri i pol miliona kondoma koje je spreman podijeliti po diskontnoj cijeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.