Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Carragher: United nazaduje pod vodstvom Louisa van Gaala

Van Gaal

Nekadašnji fudbaler Liverpoola Jamie Carragher smatra da Manchester United nazaduje pod vodstvom Louisa van Gaala i ne očekuje da će holandski stručnjak, ukoliko ne izbori četvrto mjesto do kraja sezone, ostati na Old Traffordu,  prenosi Anadolu Agency (AA).

Komentarišući jučerašnji poraz “crvenih đavola” protiv Tottenhama od 3:0, legenda “redsa” je istaknuo da United pod vodstvom van Gaala ne pokazuje napredovanje.

“Izgleda kao da nazaduju. Kada je riječ o Louisu van Gaalu, ne vidim ga naredne sezone u klubu ukoliko ne izbori četvrto mjesto”, izjavio je Carragher.

Kako je kazao, United je “veći klub od Tottenhama koji trenutno ipak ima bolje igrače” ali je, dodao je, zabrinut zbog riječi menadžera na kraju utakmice.

“Tottenham im je mogao postići pet ili šest golova, a van Gaal je izjavio da je zadovoljan načinom kojim su se suprotstavili Tottenhamu. Da sam navijač Uniteda bio bih zabrinut zbog riječi menadžera na kraju utakmice koji je rekao: ‘Prije prvog gola, pružili smo dobru partiju'”, dodao je Jamie.

United je trenutno peti na tabeli engleske Premier lige i ima četiri boda manje od gradskog rivala Cityja na mjestu koje vodi u najelitnije klupsko takmičenje Ligu prvaka.