Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"gledali smo samo tučnjave"

Cassano udario po Mourinhu: Nadam se da se više neće vratiti u Italiju

Jose Mourinho
Foto: Domenico Cippitelli/LiveMedia /IPA/Pixsell
Jose Mourinho

Mourinhu je to bio prvi poraz u finalu nekog europskog takmičenja, a nakon utakmice kritizirao je i vrijeđao suca Anthonyja Taylora

Penzionisani italijanski napadač Antonio Cassano (40) ponovno je napao Josea Mourinha (60), trenera Rome koja je nakon jedanaesteraca izgubila od Seville u finalu Evropske lige.

Mourinhu je to bio prvi poraz u finalu nekog europskog takmičenja, a nakon utakmice kritizirao je i vrijeđao suca Anthonyja Taylora.

“Mourinho je rekao da ide na odmor. Nadam se da se više neće vratiti u Italiju. Odvratno, u posljednje dvije godine gledali smo samo tučnjave. Sudjelovao je u uništavanju imidža Rome. Zbog mojih ljudi u klubu nadam se da će otići u Portugalu i da se više nikad neće vratiti u Italiju”, izjavio je Cassano za BoboTV.

Cassano također smatra kako je Taylor napravio nekoliko pogrešaka. “Sudac je pogriješio, no tako griješe i igrači kada promaše gol. Taylor se mučio, no sve što je bilo kasnije započeo je Mourinho. Na parkiralištu je dočekao suca kako bi se bunio. Svi smo vidjeli snimke zbog kojih su navijači Rome napali Taylora i njegovu porodicu na aerodromu u Budimpešti”, dodao je Cassano.

Cassano je bio veliki italijanski talent koji nikada nije ispunio potencijal. Igrao je za Bari, Romu, Real Madrid, Sampdoriju, Milan, Inter, Parmu i Veronu, a penzionisao se 2018. godine. Od tada često komentira nogometna zbivanja, pri čemu je izrazito kritičan pa i prost.