Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik UEFA-e

Čeferin otkrio zašto ga je Barcelona najmanje razočarala od svih superligaša

ceferin kongres

Laporta je na poziciju predsjednika Barcelone izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, dao je intervju za 24ur nakon što se devet od 12 osnivača Superlige povuklo iz tog natjecanja.

“Znao sam odmah u ponedjeljak da će to natjecanje propasti. Rekao sam delegatima na Uefinom kongresu da će propasti u 24 sata. Potvrdu sam dobio kad su me nakon kongresa počeli zvati iz klubova koji su kasnije napustili natjecanje. Vjerovao sam u moć nogometa. U ovih pet godina na poziciji predsjednika shvatio sam koliko je nogomet moćan i da taj sport može započeti i zaustaviti ratove. Bio sam siguran da u Engleskoj to neće proći”, rekao je Čeferin.

Superligu su osnovali Real, Barcelona, Atletico, Inter, Milan, Juventus, United, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham i Liverpool. Nakon tri dana u Superligi su ostali samo Real, Barcelona i Juventus. Slovenac je otkrio i da ga je Barcelona od svih klubova najmanje razočarala.

“Do neke mjere svi su me razočarali, ali moram reći da me Barcelona možda najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika Barcelone izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta. Bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu. Nije on kriv što je situacija takva i očito je bio pod velikim pritiskom da pronađe novac. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barcelona izađe iz tog projekta ako navijači budu protiv.”