Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Delegacija iz Srbije doputovala u Banju Luku

vucic banja luka3

Pored Vučića u delegaciji Srbije su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsjednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin

Delegacija Republike Srbije, predvođena predsjednikom države Aleksandrom Vučićem, stigla je jutros u Banju Luku u posjetu bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), javlja Anadolu Agency (AA).

Avion s delegacijom Srbije sletio je jutros na Mađunarodni aerodrom Banja Luka u naselju Mahovljani, a pored Vučića u delegaciji Srbije su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsjednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vućić će se sastati sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Istovremeno sa Ivicom Dačićem u Narodnoj skupštini RS razgovarat će predsjednik ove institucije Nedeljko Čubrilović, dok će se premijerka Srbije Ana Brnabić sastati sa premijerom RS-a Radovanom Viškovićem u Administrativnom centru Vlade RS-a.

U 9.15 sati bit će održana Sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Republike Srbije.

Na svečanoj akademiji povodom 22. aprila Dana grada Banjaluka predsjedniku Srbije bit će uručeno priznanje Ključ grada.