u šoku sam

Ćiro se oglasio nakon smrti Kranjčara: Meni je vrijeme, a ne njemu

Ćiro je vodio legendarnu Dinamovu ekipu od 1980. do 1983. u kojoj je Zlatko Kranjčar bio jedan od glavnih igrača

Legendarni hrvatski nogometaš i trener Zlatko Cico Kranjčar preminuo je danas u Zagrebu u 66. godini nakon kratke i teške bolesti.

Smrt Dinamove i hrvatske legende brzo se proširila u nogometnim krugovima, a jedan od prvih koji je saznao vijest bio je Ćiro Blažević.

“Ne mogu ustati iz kreveta od šoka. Ne znam šta bih rekao. Čuo sam se s njegovim doktorom neki dan. Znao sam da je slab, ali nisam znao da je baš tako loše da ode”, rekao je Ćiro na rubu suza i dodao:

“Svi čekaju da ja odem, a otišao je Cico. Meni je vrijeme, a ne njemu. Ma, strašno, jako sam tužan, šta da ti kažem?”.

Ćiro je vodio legendarnu Dinamovu ekipu od 1980. do 1983. u kojoj je Zlatko Kranjčar bio jedan od glavnih igrača. S Cicom i ostalim velikanima 1982. godine osvojio je legendarni naslov prvaka Jugoslavije.

Kranjčaru se zdravstveno stanje pogoršalo prije desetak dana u Zadru, gdje je završio u bolnici. Hitno je prebačen u Zagreb, ali ljekari mu nisu uspjeli spasiti život.

Za zagrebačke Modre je u 261 utakmici zabio 98 pogodaka.

Za Jugoslaviju je nastupio 11 puta i zabio tri gola, a bio je i jedan od svega 14 igrača koji su se odazvali za premijerni nastup hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u oktobru 1990. godine. Na tom je susretu bio i kapiten.

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju s kojom je 2006. izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatsku je vodio od jula 2004. do avgusta 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza.