Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro u svom stilu: Predsjednika Saveza bih vam strpao na psihijatriju

ciro

Nakon sedam godina Srbija se plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se sljedećeg ljeta od 14. juna  do 15. jula igrati u Rusiji. Orlovi su u kvalifikacijama osvojili prvo mjesto skupine D ispred Irske, Walesa i Austrije i time ostvarili veliki uspjeh.

Međutim, iako je upisao šest pobjeda, uz tri remija i jedan poraz, selektor Slavoljub Muslin smijenjen je, a na njegovo je mjesto kao privremeno rješenje postavljen Nenad Krstajić.

Navodno je predsjednik Saveza Slaviša Kokeza tražio od Muslina da zaigra protiv Gruzije u posljednjem 10. kolu, što je iskusni strateg odbio, pa je morao odstupiti. Cijelu bizarnu situaciju prokomentirao je i legendarni Ćiro Blažević, bivši selektor BiH.

“Da je meni taj Slaviša došao s takvom idejom, poslao bih ga na psihijatriju. Vi Srbi ste skloni raznim zajebancijama, ali ovo prelazi sve granice. Radili ste vi već slične stvari. To je jedna anomalija, a vi Srbi ste jako skloni tome”, poručio je Ćiro za Kurir.

Srbija je 2010. u Južnoj Africi ispala u grupnoj fazi. Iako je svladala Njemačku (1:0), izgubila je od Gane (1:0) te Australije (2:1) i takmičenje završila nakon tri odigrana kola. Blažević vjeruje da će nešto slično nakon svega biti i u Rusiji…

“Nisam optimist. S obzirom na to što se sve događa kod vas, brzo ćete vi kući iz Rusije sa Svjetskog prvenstva. Ekspresno ćete se vratiti”, zaključio je bivši selektor Zmajeva.