Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog dodatnih ispitivanja

“Clarin”: Maradona je sahranjen bez srca

maradona lijes3 (1)

Pet patologa je utvrdilo da je u pitanju kongestivna i hronična srčana insuficijencija, a ovaj problem je doveo do akutnog edema pluća, što je potom i uzrokovalo smrtni ishod

Ugledni argentinski list “Clarin”, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio je da je Diego Armando Maradona sahranjen bez srca.

Navodi se da su ljekari tokom obdukcije zapazili da je Maradonino srce veće nego što bi trebalo biti, te su, pretpostavlja se uz dogovor sa porodicom, uzeli srce legendarnog argentinskog fudbalera kako bi uradili dodatna ispitivanja.

Pet patologa je utvrdilo da je u pitanju kongestivna i hronična srčana insuficijencija, a ovaj problem je doveo do akutnog edema pluća, što je potom i uzrokovalo smrtni ishod. No, tada nije saopšteno da je utvrđeno prilikom obdukcije da je Maradonino srce abnormalno veliko.

“Diegovo srce je izvađeno i sačuvano radi daljeg ispitivanja, jer se ispostavilo da je dvostruko veće nego što je to obično slučaj”, javlja “Clarin” pozivajući se na svoje izvore iz istražnog procesa.