pojačanja iz engleske

Corriere dello Sport: Ovu četvoricu igrača Mourinho želi da mu dovedu u Romu

FILES-FBL-ITA-SERIEA-ROMA-MOURINHO

Mourinho je ove sedmice postao trenerom Rome, a ekipu će preuzeti tek na ljeto

Jose Mourinho želi dovesti igrače iz svojih bivših klubova iz Premiershipa, tvrdi Corriere dello Sport.

Mourinho je ove sedmice postao trenerom Rome, a ekipu će preuzeti tek na ljeto. Ali, do tada Portugalac slaže kadar za iduću sezonu i na radaru ima četvoricu igrača iz Premiershipa.

CdS tvrdi da Mourinho želi u Unitedu zaboravljenog Juana Matu i Donnyja van de Beeka koji nikako ne može ući u prvu ekipu kraj razigranih Pogbe i Brune Fernandesa. Engleski mediji tvrde da United sigurno neće prodati mladog Nizozemca, ali dođe li prava ponuda možda bi se mogao predomisliti.

Osim njih dvojice, Mourinho želi i dvojac iz Tottenhama. Upravo je Portugalac bio najzaslužniji za uzlet Pierre-Emilea Hojbjerga kojega želi na Olimpicu. Danac je u Spurse stigao ljetos iz Southamptona za 17 miliona eura, a osim njega Mourinho želi i Erica Diera. Nije poznato želi li Tottenham prodati te igrače, ali je Mourinho popis želja dao svojem sportskom direktoru u nadi da će mu ispuniti barem dio.

Jose Mourinho vratio se u italijanski nogomet nakon 11 godina i uspješne epizode u Interu s kojim je osvojio dva naslova prvaka i Ligu prvaka.