Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cristiano Ronaldo postao je veliki igrač za male utakmice?!

ronaldo

Cristiano Ronaldo postigao je ove sezone 25 golova u svim takmičenjima. Portugalac je drugi strijelac Primere s 14 golova, samo jednim manje od lidera, Barcinog Luisa Suareza, dok je u Lige prvaka zabio rekordnih 11.

No, uprkos odličnoj statistici, Portugalca se označava kao ključnog krivca za loše rezultate Real Madrida.

Zašto? Zato što je Ronaldo jednostavo prestao zabijati golove u velikim utakmicama, odnosno utakmicama protiv jakih timova.

U duelima protiv jačih rivala, Real je ove sezone pobijedio u samo dva od osam susreta.

Ovu teoriju donosi madridski As, a potvrdu za nju nalazi i u sinoćnjem Realovom remiju kod Valencije (2:2), gdje Ronaldo je asistirao za prvi gol njegove momčadi, ali nakon toga bio je nevidljivi, pa ga je Marca ocijenila peticom, što znači da je bio drugi najgori igrač Reala nakon isključenog Matea Kovačića.

Barcelona, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Sevilla, Villarreal i PSG, sve su to klubovi kojima Ronaldo nije uspio zabiti gol ove sezone, analizira španski “As”.

Protiv koga je onda Ronaldo došao do tako impresivnog golgeterskog učinka?

Celti je Ronaldo zabio jedan u pobjedi Reala od 3:1. Espanyolu je zabio pet golova (jedan iz penala) za 6:0, jedan Levanteu (3:0), zatim protiv Las Palmasa (3:1), pa iz penala Eibaru, također i Getafeu (4:1), dva Rayu, od čega jedan iz penala (10:2), a isti takav učinak ponovio je i protiv Sociedada (3:1).

U grupnoj fazi LP nije zabio PSG-u, jedinom klubu koji se može mjeriti s Realom, ali je zato Šahtaru mrežu pogodio pet, a Malmou čak šest puta.