Fudbal

potvrđeno

Crni rekord u Premiershipu, 40 pozitivnih igrača i članova klupskog osoblja

05/01/2021

Prethodni najveći broj u Premier ligi Engleske bio je 18 pozitivnih rezultata u periodu od 21. do 27. decembra

Premier liga je objavila da je u posljednjem krugu testiranja igrača i klupskog osoblja tokom prošle sedmice potvrđeno čak 40 pozitivnih na COVID-19, što je najviše od početka pandemije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je prethodno obavljeno jedno testiranje sedmično, Premier liga je tokom protekle sedmice provodila 2.295 testova u dva kruga. U periodu između 28. i 31. decembra zabilježeno je 28 novih pozitivnih testova, a još 12 je potvrđeno između 1. i 3. januara.

Prethodni najveći broj u Premier ligi Engleske bio je 18 pozitivnih rezultata u periodu od 21. do 27. decembra.

“Sa malim brojem pozitivnih testova u ogromnoj većini klubova, liga nastavlja da ima povjerenje u svoje COVID-19 protokole, koje u potpunosti podržava Vlada, kako bi se omogućilo igranje utakmica prema rasporedu“, istakli su iz Premier lige.

Najnoviji rezultati predstavljaju porast stope pozitivnih testova. U posljednjem krugu utvrđeno je da je 1,74 posto testiranih bilo pozitivno. Prethodne sedmice stopa je iznosila 1,22 posto pozitivnih.

Prema pravilima Premier lige, igrači i klupsko osoblje koji imaju pozitivan test moraju biti u samoizolaciji deset dana.

Tri utakmice Premier lige prolongirane su prošle sedmice zbog pojave koronavirusa u pojedinim klubovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.