Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Crni rekord u Premiershipu, 40 pozitivnih igrača i članova klupskog osoblja

Britain Soccer Premier League
Manchester United's Bruno Fernandes celebrates with teammates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium, in Leicester, England, Sunday, July 26, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP)

Prethodni najveći broj u Premier ligi Engleske bio je 18 pozitivnih rezultata u periodu od 21. do 27. decembra

Premier liga je objavila da je u posljednjem krugu testiranja igrača i klupskog osoblja tokom prošle sedmice potvrđeno čak 40 pozitivnih na COVID-19, što je najviše od početka pandemije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je prethodno obavljeno jedno testiranje sedmično, Premier liga je tokom protekle sedmice provodila 2.295 testova u dva kruga. U periodu između 28. i 31. decembra zabilježeno je 28 novih pozitivnih testova, a još 12 je potvrđeno između 1. i 3. januara.

Prethodni najveći broj u Premier ligi Engleske bio je 18 pozitivnih rezultata u periodu od 21. do 27. decembra.

“Sa malim brojem pozitivnih testova u ogromnoj većini klubova, liga nastavlja da ima povjerenje u svoje COVID-19 protokole, koje u potpunosti podržava Vlada, kako bi se omogućilo igranje utakmica prema rasporedu“, istakli su iz Premier lige.

Najnoviji rezultati predstavljaju porast stope pozitivnih testova. U posljednjem krugu utvrđeno je da je 1,74 posto testiranih bilo pozitivno. Prethodne sedmice stopa je iznosila 1,22 posto pozitivnih.

Prema pravilima Premier lige, igrači i klupsko osoblje koji imaju pozitivan test moraju biti u samoizolaciji deset dana.

Tri utakmice Premier lige prolongirane su prošle sedmice zbog pojave koronavirusa u pojedinim klubovima.