El Pistolero

Čudesni Poljak ne posustaje, Milan gazi sve pred sobom

el pistolero

Ovom pobjedom trećeplasirani Milan pobjegao je četvrtom Interu na četiri boda te se približio drugoplasiranom Napoliju na -5

Petu pobjedu u posljednjih šest utakmica (uz jedan remi) ostvario je Milan, ovog puta kod Chieva 2:1 u 27. kolu Serie A. Tako su se Milanezi za još jedan korak približili povratku u Ligu prvaka na koju čeka punih pet godina.

Rossoneri su slavili kod svoje redovne mušterije, koju su pobijedili 22 puta u zadnjih 25 mečeva, uz tri remija, a posljednji put su izgubili od sastava iz Verone još 2005. godine.

Lucas Biglia je savršeno pogodio gornji desni kut iz slobodnog udarca za vodstvo u 31. minuti. Nedugo nakon toga zbog protesta je isključen trener gostiju Gennaro Gattuso, koji će zbog toga s tribina gledati gradski milanski derbi 17. marta na San Siru.

Iako bezopasan, fenjeraš Serie A uspio je zabiti prvi put poslije četiri utakmice bez gola i izjednačiti u 41. minuti kada je Perparim Hetemaj glavom savladao Gianluigija Donnarummu.

No, Milan je u drugom dijelu dodao gas i stigao do pobjede u 57. minuti. Nakon ubačaja golman Stefano Sorrentino je iz blizine odbranio udarac Krzysztofa Piąteka, ali je čudesni Poljak u nastavku akcije u stilu Filippa Pippa Inzaghija postavio nogu i matirao Chievo za zlatna tri boda.

Popularni El Pistolero time je zabio 27. gol u sezoni u 30. utakmici, od čega 19. u Serie A, čime se izjednačio s Cristianom Ronaldom i Fabiom Quagliarellom na vrhu liste strijelaca u prvenstvu.

Ovom pobjedom trećeplasirani Milan pobjegao je četvrtom Interu na četiri boda te se približio drugoplasiranom Napoliju na -5. Inter i Napoli imaju utakmicu manje. Inter danas od 15 sati igra kući sa SPAL-om, dok Napoli od 18 sati gostuje Sassuolu.