Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Cviko nakon poraza od Poljaka: Ubuduće drugačiji kriteriji za poziv u reprezentaciju

repka (1)

Ulaskom Džeke krenuli smo 4-4-2, malo ofanzivnije, a onda se desi povreda Čivića.Onda, u takvim uslovima dešavaju se i greške, kazao je Cviko

Poraz od Poljske, nakon remija u Firenci, nije baš očekivan. No, kako su Zmajevi igrali, posebno u drugom dijelu, nije nikakvo iznenađenje. Nakon utakmice, svoje mišljenje o utakmici dao je i jedan od pomoćnika Dušana Bajevića, Rusmir Cviko. Sudeći prema njegovim riječima, neki igrači mogli bi skupo platiti 1:2 protiv Poljaka.

– Nijedan poraz nije lijep. Mi smo imali određene rotacije, išli smo svjesno u neki rizik, da vidimo šta nam mogu dati ovi igrači. Ubuduće ćemo postavljati neke drugačije kriterije kada je pozivanje u reprezentaciju u pitanju, kazao je pomoćnik Dušana Bajevića za Nova BH nakon poraza od Poljaka.

Izmjenama u odnosu na meč s Italijom željelo se vidjeti čime raspolažemo…

– To smo mi tako i dogovorili, da imamo 25 igrača, da možemo rotirati, ali ne da zapostavimo Ligu nacija. Imali smo povredu Gojaka na poluvremenu. Ulaskom Džeke krenuli smo 4-4-2, malo ofanzivnije, a onda se desi povreda Čivića.Onda, u takvim uslovima dešavaju se i greške, kazao je Cviko.

– Mislim da je rezultat objektivan. Možda smo mogli izvući taj bod, ali… ostaje žal za šansama. U svakom slučaju naš cilj je stati u Ligi A. Trebamo nastaviti raditi u ovom smjeru, biće to dobro.

Čeka nas puno važniji duel sa Sjevernom Irskom u polufinalu plej ofa za plasman na EP.

– U svakom slučaju velika i teška utakmica je pred nama. Pokušat ćemo ispraviti sve naše greške. Nadam se da ćemo pobijediti i otići u fnale, a onda i na EP.