Damir Hadžić vodi veterane Sarajeva u Željezno Polje

hadzicu_trofej_ismir_pintol

Bivši nogometaš FK Sarajevo Damir Hadžić organizovat će revijalnu utakmicu veterana Bordo kluba i veterana Željeznog Polja, koja će biti odigrana u srijedu u sklopu druženja nekadašnjih nogometaša, sportskih radnika, građana i djece.

Događaj počinje u 16 sati na poligonu u Željeznom Polju gdje će biti odigrana utakmica i održano druženje zvanica, igrača, stanovništva i najmlađih.

“Dobio sam ideju da odigramo prijateljsku utakmicu u kojoj će se sastati veterani FK Sarajevo i Željeznog Polja, mjesta u kojem ja živim. Cilj je druženje i promovisanje Željeznog Polja, kao i podizanje svijesti o tome da je djeci potreban teren i klub kako bi se bavila nogometom. Djeca nemaju uslove za to, kao što nisam ni ja imao. Moja je dužnost da uradim nešto za ovo mjesto”, izjavio je Hadžić.

Ovim događajem želi pokrenuti incijativu za osnivajne kluba i izgradnju nogometnog terena, što bi mnogo značilo mladim nogometašima.

“Želja mi je da pokrenemo klub, da se napravi teren, jer ja do 18. godine nisam zaigrao na velikom terenu. Radio sam na poligonu, ali sam imao sreće da napravim karijeru. To je jedan od 100 slučajeva. Želja mi je da ovi naraštaji mladih nogometaša ne propadaju. Mi ovim druženjem želimo podržati ovu ideju, a ostalo je na nadležnim institucijama. Oživljavanje nogometa je jedan od uslova da mladi ostanu u ovom mjestu”, rekao je bivši nogometaš FK Sarajevo.

Razgovarat će se i o eventualnom osnivanju udruženje veterana Bordo kluba.

“Razmišljao sam i o udruženju veterana FK Sarajevo, bilo bi dobro da budemo zajedno, a ne razdvojeni u grupama. U budućnosti bismo se trebali skupiti, imati ozbiljno udruženje. Svima to nedostaje”, kazao je Hadžić.

Događaju će prisustvovati pojedini čelnici bh. nogometa, poznati treneri, legende i bivši nogometaši FK Sarajevo.

“Među pozvanim su zvaničnici Nogometnog saveza BIH, selektor Mehmed Baždarević, treneri Husref Musemić, Mehmed Janjoš i Kemal Alispahić, legende poput Predraga Pašića, Vahidina Musemića i Fuada Muzurovića te bivši nogometaši Almir Turković, Alen Škoro, Senad Repuh, Sedin Torlak, Alen Bašić, Edin Šaranović, Alen Avdić, Muhamed Alaim, Muhidin Zukić, Albin Pelak i mnogi drugi. Velika su to imena koja su utjecala na moju karijeru”, dodao je naš sagovornik.

Pozvao je medije da isprate događaj i prenesu lijepu priču iz Željeznog Polja, koje je u nekoliko navrata od maja 2014. godine imalo ogromnih problema s klizištima i poplavama.

“Pozivamo sve medije da isprate sportski događaj u Željeznom polju, mnogi od njih su pratili dešavanja s poplavama i klizištima. Zahvalni smo im na svemu, bez obzira na medijske kuće. Svi koji dođu će napraviti veliku stvar za naše ljude”, završio je Hadžić.